Over mij

De persoon achter Consul-Aesthetics

Mijn naam is Hamza el Sayed. Na jarenlang werkzaam geweest te zijn in het bedrijfsleven heb ik besloten om mijn carrière een andere wending te geven.

Mijn journey

Op de middelbare school had ik voor mijn leeftijd en lengte behoorlijk wat overgewicht. Ik miste de motivatie en bereidheid om een verandering te maken. Na een aantal jaar besloot ik toch om de sportschool in te duiken en zonder enige kennis van voeding en training ben ik begonnen aan mijn journey.

De eerste jaren was ik voornamelijk bezig met cardio. Ik durfde het krachthonk niet in omdat ik bepaalde angsten had voor gewichtheffen. Aangezien ik begon af te vallen, geloofde ik dat dit de optimale manier was om je doelen te bereiken.

Echter begon ik zoveel af te vallen dat ik niet meer tevreden was. Ik werd heel mager (omdat ik constant aan het cardio was en ver onder mijn behoefte aan het eten was). Met een schuin oog keek ik naar de brede jongens in het krachthonk en dacht dat wil ik ook.

Ik begon me veel meer te verdiepen in het krachttrainen; wetenschappelijke artikelen lezen, filmpjes bekijken, tips vragen en opleidingen volgen.

‘’De fouten, obstakels en hindernissen hebben mij gevormd tot waar ik nu sta. Ik ben dik, dun, onzeker en lui geweest. Deze verschillende (levens) fases geven mij een breder perspectief en inlevingsvermogen om mensen te helpen en gezonder levensstijl te hanteren.’’

Ik begon al heel gauw kilo’s aan spiermassa te winnen, vet te verliezen en werd steeds sterker in mijn oefeningen.

Inmiddels was ik op de universiteit beland om aan mijn opleiding Strategy te beginnen. Mijn relatie met de sportschool begon scheuren te vertonen. Voor iedere tentamen-periode sloeg ik de gym over. Ik stelde geen prioriteiten waardoor de consistentie om naar de sportschool te gaan begon te verzwakken. Het was eigenlijk de eerste les die ik had geleerd in mijn pad om een goed fysiek te bouwen.

Tijdens mijn studie liep ik ook stage bij Deloitte waardoor ik nog minder tijd (ja, ook ik had het ‘tijd excuus’). Ik begon weer aan te komen en zat niet lekker in mijn vel. Op dat moment hervond ik de motivatie om weer te starten. Na het behalen van mijn diploma ging ik full-time aan de slag bij Deloitte. Ik ontwikkelde voor mezelf een trainings- en voeding-methode om zowel progressie te boeken in de sportschool en energievol de dag op kantoor en school door te brengen.

Sporten is nu een routine in mijn dagelijks leven. Het heeft mij fysiek, mentaal en spiritueel sterker gemaakt om mijn doelstellingen te bereiken in mijn privé – en zakelijke sfeer.

Ik weet dus hoe frustrerend het is om naar de sportschool te gaan en niet de beoogde resultaten te boeken. Ik weet hoe lastig het kan zijn om naast je studie de sportschool in te duiken. Ik weet hoe veeleisend het kan zijn om de motivatie te vinden om de sportschool in te gaan met een drukke kantoorbaan. Dit heb ik echter allemaal doorstaan en een goed fysiek bereikt. Het is voor elk individu mogelijk zolang de wil, motivatie en bereidheid er is om het doel te bereiken.

Tijdens mijn tijd bij Deloitte was ik al bezig om vrienden en kennissen in mijn omgeving van tips en intensieve begeleiding te voorzien. Dat liep heel goed waarop ik besloot opleidingen te gaan volgen. Ik heb de PT Bayesian Bodybuilding opleiding (op een wetenschappelijke manier kijken naar het train- en voedingsaspect, gebaseerd op het denken van Thomas Bayes) en een praktische opleiding op de Perfect Performance Sport Clinics van Guy Droog en Dogan Tekin (in mijn ogen de beste trainers van Nederland) gevolgd en succesvol afgerond.

Nu ik deze ervaringen rijker ben wil ik graag mijn kennis, vaardigheden en gedrevenheid overbrengen op de rest.

Waarom Consul-Aesthetics?

Het huidige aanbod (informatie omtrent voeding, training etc.) is naar mijn mening te algemeen. Er worden allerlei tips, kennis en informatie gedeeld die heel erg moeilijk toepasbaar zijn voor alle doelgroepen. Ik vind dat iedere doelgroep een ander soort aanpakt vergt.

Van studententijd naar het bedrijfsleven

Als fanatieke sporter vond ik het enorm moeilijk om de overstap te maken van het studentenleven naar het bedrijfsleven. Vanwege de beperkte vrije tijd heb je ook minder motivatie om te gaan sporten.

Ik zocht veel informatie op (waarvan ik in eerste instantie dacht dat het toepasbaar was voor mijn situatie) maar het leverde weinig resultaat op. Ik heb allerlei schema’s (zowel training als voedingsschema’s) uitgeprobeerd, maar alsnog bereikte ik niet wat ik voor ogen had. Op dat moment besloot ik om mijn eigen methode te ontwikkelen. Een methode die toepasbaar is voor mijn situatie (kantoorbaan) en de resultaten begonnen te verschijnen.. Sterker nog, ik heb enorm veel progressie geboekt sinds ik een full-time job had, veel meer dan voorheen. Dat was het moment dat ik voor mezelf besloot om voor mezelf te gaan beginnen en Consul (raadpleger) Aesthetics (stijlvol lichaam) op te zetten. Consul-Aesthetics richt zich dus voornamelijk op professionals in het bedrijfsleven.

Uit ervaring weet ik met welke uitdagingen, valkuilen en obstakels professionals in het bedrijfsleven te maken hebben.

Hoe ga je nou om met bijv. het overwerken? Wat zijn de juiste voedingsbronnen rondom de lunchpauze? Hoe kan ik mijn middag-dip vermijden? Hoe kan ik me fysiek en mentaal klaarstomen voor een training voor, tijdens of na het werken?

Dat zijn allemaal vraagstukken waar ik toentertijd mee zat. Er wordt dus vanuit het huidige aanbod weinig tot geen rekening gehouden met deze uitdagingen, waardoor professionals al heel gauw de journey afkappen en teleurgesteld achter raken.

De meest ideale trainingsschema’s (voor jouw situatie) worden gemaakt om het meest optimale resultaat te bereiken. Er zijn geen short-cuts naar een goed fysiek. Er is wel goede begeleiding, coaching en motivatie om sneller resultaten te bereiken.

Mijn aanpak

Mijn programma’s zijn zodanig ingericht dat rekening wordt gehouden met veel voorkomende obstakels (teamuitjes, werkdruk, overwerken, middagdip). Veel in het buitenland? Je kunt met een gerust hart met Consul-Aesthetics op pad. Je krijgt continu support via de app, mail, Skype en/of telefoon.

Ik ben oprecht geïnteresseerd in het verhaal achter mijn klanten. Wie ben je, wat doe je voor werk, wat vind je moeilijk etc. Hoe meer ik over je te weten kom, hoe beter ik mijn programma kan opzetten. Dat is de reden waarom ik het persoonlijk belangrijk vind om een intakegesprek te houden (fysiek of via skype) alvorens ik een programma opstel.

Ik ben van mening dat de corporate wereld veel kan leren van de fitness-industrie. Met Consul-Aesthetics fungeer ik als een schakel tussen de fitness-industrie en het bedrijfsleven.

Speciaal dus voor professionals in het bedrijfsleven geef ik naast personale training ook theoretische trainingen. Check de pagina diensten onder voor bedrijven.